Уреди и апарати

Най-сериозното доказателство за ефективността и ефикасносттана всички техники и подходи, от които е изградена концепция „Каламия“, може да бъде намерено в тяхната тясна интегрираност с последните достижения на научно-инженерната мисъл и напълно хомогенния начин, по който постиженията на науката бързат да се „настроят“ в служба на по-ефикасното изпълнение на целите, които те си поставят…
Именно по тази причина в „Каламия“ мъдрото и ефикасно използване на голямо разнообразие от напреднали уреди е така категорично застъпено!
Ето и някои основни от тях…

Масажно легло Нуга Бест

Уникалността на масажното легло Нуга Бест е в съчетанието и комплексното прилагане на оздравителни методики на древната източна медицина и съвременни методи на терапевтично въздействие. Комплексното въздействие на оборудването стимулира жизнената дейност на всички системи: опорно-двигателна, сърдечно-съдова, дихателна, храносмилателна, отделителна, нервна, ендокринна, полова. Методите на въздействие са мануално въздействие върху гръбначния стълб, точков масаж, инфрачервено локално нагряване, магнитотерапия, йонизация, миостимулация.

Цена

Подробно:
Основни методи, които са използвани при конструирането на масажното легло Нуга Бест:
Апаратен масаж:
Добрата осанка е символ на младост. Шестте масажни ролки в големия матрак на леглото са разположени така, че деликатно масажират мускулите покрай гръбначния стълб. Мускулите се разхлабват, стават еластични, като едновременно с  това нежно, безопасно и естествено се разтяга и гръбначния стълб. Мускулния „корсет“ се привежда в тонус и поддържа гръбначния стълб в правилно положение. Възстановява се симетрията между тазобедрените и между раменните стави. Тази щадяща корекция на гръбначния стълб помага да се освободят притиснатите нервни окончания. Създават се условия да се въстановят междупрешленните дискове. Седмата ролка е конструирана така, че извършва деликатен, но ефективен масаж на шията. Подобрява се мозъчното кръвообръщение.
Дълговълнови инфрачервени лъчи:
Спектърът им е много близък до спектъра на излъчване на здравите клетки. В това се състои тайната на изцелението.
-подобряват кръвоообръщението
-затоплят тялото и поддържат оптимална телесна температура
-разграждат и извеждат от организма вредните тежки метали
-неутрализират свободните радикали
-имат ефект на очистване и детоксикация
-имат антимикробно въздействие
-подобряват обмяната на веществата на организма
Магнитотерапия:
Турмалинът – главен компонент в състава на керамиката притежава магнитотерапевтични свойства. Магнитното поле влияе положително на функциите на сърцето, намалява потребността на миокарда от кислород и се подобрява коронарното кръвообръщение. При лечение на разтегнати връзки, счупване на кости, изгаряния и рани, магнитотерапията не само ускорява възстановяването, но и позволява по-бързо зарастване на раните с добър козметичен ефект. При травми магнитотерапията съкръщава времето на заздравяване два пъти. Магнитотерапията дава добри резултати при лечение на някои форми на артрит, дегенеративни състояния, диабетни язви. Тя е особено ефективна при лечение на увредени меки тъкани от изгаряне или залежаване.
Йонизация:
Турманиевата керамика се явява източник на отрицателно заредени аеройони, които позволяват нормализиране обмяната на веществата и по този начин регулира нарушените функции на органите и системите в организма. Подобряване на кръвообръщението, повишаване на съпротивлението на организма срещу различни заболявания. При постоянно използване се активизират молекулите на водата в организма, нормализира се гъстотата на кръвта. Отрицателно заредените йони избавят от неприятното усещане за студени крайници, помагат за нормализиране на кръвното налягане (високо, ниско) и да се намали риска от образуване на тромби в кръвоносните съдове. Освен това помагат да се укрепи имунната система и естествената защита на организма от вирусни инфекции.
Миостимулация:
Към основните функции на леглото е добавен и колан, извършващ нискочестотна стимулация на мускулите. Въздействието е както върху скелетната мускулатура, така и върху гладката мускулатура на вътрешните органи. По този начин действа:
-болкоуспокояващо
-тренира и укрепва мускулите
-намалява подкожните мазнини
-стимулира моториката на червата
-подобрява кръвообръщението и усилва лимфодренажа.
Общи показания за използване на оборудването Nuga Best NM-5000+
1. Нарушения функциите на опорно-двигателния апарат, остеопороза на гръбначния стълб, херния, ревматизъм, артрит, деформиращ полиартрит, артрит, натъртвания.
2. Вегетативно-съдова дистония, депресивни и астенични състояния, неврози.
3. Последствия от травми и нарушения на кръвообръщението на главния и гръбначния мозък, начални проявления на недостатъчно кръвоснабдяване на мозъка, епилепсия.
4. Артериална хипертония, местни нарушения на системите на кръвообръщение със застоен и възпалителен характер, атеросклероза на съдовете на крайниците, хронична венозна недостатъчност, постромботическа болест на вените, мигриращ тромбофлебит, хемороиди.
5. Болести на жлъчката и дванадесетопръстника, гастрит, холецистит, панкреатит, ентероколит.
6. Тежка пневмония, бронхиална астма, туберколоза на белите дробове, остри и хронически бронхити, фарингити и тонзилити, остри респираторни вирусни инфекции.
7. Захарен диабет и последвали го усложнения, увеличаване на щитовидната жлеза.
8. Пясък и камъни в бъбреците, пиелонефрит, възпаление на простатата, аденом на простатата, остри и хронически възпаления на яйчниците, миома на матката, гинекологически заболявания.
9. Екзема, невродермит, псориазис, в т.ч. псориазен артрит.
10. Имунодефицитни състояния

Квантова терапия с „Рикта“

Апаратът „Рикта” е създаден на база многогодишен опит и технологично и научно ноу-хау и е наградена със Златен медал от Руската Академия по естествени науки „За практически принос в укрепване здравето на нацията”. Базира се на едновременното въздействие на импулсен тесноспектърен рубинов лазер, инпулсен инфрачервен ширкоспектърен излъчвател, пулсираща червена светлина във видимия спектър и постоянно магнито поле.

Цена

Подробно:

Използвайки постиженията на квантовата физика, информационните и вълнови свойства на живата материя, в края на миналия век възниква и бързо се развива нова област в медицината – квантовата терапия.
Апаратът „Рикта” е създаден на база многогодишен опит и технологично и научно ноу-хау и е наградена със Златен медал от Руската Академия по естествени науки „За практически принос в укрепване здравето на нацията”. Базира се на едновременното въздействие на импулсен тесноспектърен рубинов лазер, инпулсен инфрачервен ширкоспектърен излъчвател, пулсираща червена светлина във видимия спектър и постоянно магнито поле.
Тази терапия:
– повишава ефективността от приеманите медикаменти като значително намалява дозите им или напълно ги замества;
– съкращава 2 – 3 пъти възстановителния период;
– съкращава срокът на лечение на широк кръг от заболявания – както на вътрешни, така и на костно-ставни, мускулни и неврологични проблеми. С успех се прилага при малки деца и при възрастни изтощени организми;- има висок профилактичен потенциал за повдигане на имунитета и предпазване от вирусни и други заболявания;
– при терапията отсъстват странични ефекти, неинванзивна и екологично безопасна е;
– схемите на работа са разработени на база на биологично активните точки и зони от Китайската Традиционна Медицина, и зоново спрямо проблемния орган.

Биоскенер

Биоскенерът интeгpиpa в ceбe cи мeдицинa, биo-инфopмaтиĸa, eлeĸтpo инжeнepcтвo и дpyги cъвpeмeнни нayĸи. Биоскенерът е високо технологично устройство, което в рамките на една минута отчита над 200 здравни показатели и дава пълна информация за състоянието на организма. Този метод на изследване е бърз, точен, удобен и икономичен.

Цена

Подробно:
Биоскенерът интeгpиpa в ceбe cи мeдицинa, биo-инфopмaтиĸa, eлeĸтpo инжeнepcтвo и дpyги cъвpeмeнни нayĸи.
Биоскенерът е високо технологично устройство, което в рамките на една минута отчита над 200 здравни показатели и дава пълна информация за състоянието на организма. Този метод на изследване е бърз, точен, удобен и икономичен.
В рамките на една минута апаратът дава пълна информация за над 26 органи и системи – сърдечно-съдова, мозъчно-съдова, полова система, минерална плътност на костите, микроелементи, бял дроб, дихателни пътища, кръвна захар, стомах, черва, черен дроб, жлъчка,  минерална плътност на костите, липса на витамини и микроелементи, липса на есенциални аминокиселини и мастни киселини, натоварване с тежки метали, алергии, кръвни липиди, енергийни меридиани и др.
Биоскенерът използва научните постижения в електронните технологии и квантовата медицина. Teopeтичecĸи е ocнoвaн въpxy ĸвaнтoвaтa мeдицинa.
Тoзи биoaнaлизaтop изпoлзвa нayчнитe пocтижeния в eлeĸтpoннaтa тexниĸa зa oтчитaнe и aнaлиз нa cлaбoтo мaгнитнo пoлe нa чoвeшĸaтa ĸлeтĸa и нa бaзaтa нa тoзи aнaлиз, дaвa здpaвния cтaтyc нa opгaнизмa и пpoблeмни зoни в тexния нaй-paнeн cтaдий.
По този начин може да се предвидят възможни здравословни проблеми в бъдеще, да се видят възникнали остри състояния в момента и да се проследи развитието на хронични състояния.
Силата му е в това да се видят възможностите за проблем, да се вземат мерки за предотвратяване на този проблем и това да се проследи лесно и икономично.
Анализът се извършва само за една минута, след което е необходим около час, за да се разгледат всички показатели и да се състави оздравителен план.

stroini-kraka

9s

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Click Here